başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
VERİLEN ÖLÇÜLERIN HEPSİ !!! milimetre (mm) cinsinden verilmiştir.

MAKSİLLER SANTRAL:
Kron:10,5
Kök:13
Mesiodistal:8,5
Labiolingual:7
Diş sürme:7-8 yıl

MANDİBULAR SANTRAL:
Kron:9
Kök:12,5
Mesiodistal:5
Labiolingual:6
Diş sürme:6-7 yıl

MAKSİLLER LATERAL:
Kron:9
Kök:13
Mesiodistal:6,5
Labiolingual:6
Diş sürme:8-9 yıl

MANDİBULAR LATERAL:
Kron:9,5
Kök:14
Mesiodistal:5
Labiolingual:6
Diş sürme:7-8


MAKSİLLER KANİN:
Kron:10
Kök:17
Mesiodistal:7,5
Labiolingual:8
Diş sürme:11-12


MANDİBULAR KANİN:
Kron:11
Kök:16
Mesiodistal:7
Labiolingual:7,5
Diş sürme:9-10


Bu içerikte Kesicilerin mm cinsinden ölçülerine değindik.Ekstra olarak dişler sürme zamanlarını da yıl(yaş ) olarak yazdık.

İyi Çalışmalar ●Dtomer
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)
Birçok tanıdığımın başına gelen durum.Peynir olmuş 40lira, yağ 60lira ,ev kiraları bile en az 800lirayken onca sene okursun,sonra al sana asgari ücret.Yahu bu insan hiç mi gezmeyecek hiç mi eğlenmeyecek.Yaşıyor yaşamasına doğru da refah payı nerde
Sadece yüzde elli ve tam burslu öğrenci kabul eden vakıf üniversitesi. Parafin tiryakisi yaptıran, anatomi dersinde espiri fırtınasına kaptıran bir üniversite. Protetikte telafiye alışmış, sınavında 50 alsa bayram eden öğrenciler bulunur. Binanın dış cephesi nostaljiktir. Bahçedeki rengarenk ağaçlar öğrenciyi zorlu ders çıkışı teselli eder. Bir rivayete göre şu an, evet evet tam bu an içerisinde bulunduğumuz milisaniye içerisinde bir yerde aglayarak protetik ödevini yetiştirmeye çalışan bir bvü öğrencisi vardır. Şaka bir yana, diger özeller arasında süt gibidir. Devlet üniversitesi olacakken son anda u dönüşü yapmışcasına takılır.
ağız köşelerinin çatlaması, kuruması veya enfekte olması şeklinde tanımlananan hastalıktır. perleche veya angular stomatitis diye de adlandırılır. tükürük (saliva) dudağın köşelerinde sıkışıp birikir ve daha sonra kuruyunca oradaki deri çatlar. kişi çatlamış deriyi, yalayıp ıslattıkça da o bölgede mantarın büyümesi için daha elverişli bir ortam oluşturur.
en yaygın nedenlerinden birisi candida mantarıdır. bunun dışında susuzluk, kötü ağız ve diş bakımı, diş teli veya protez kullanımı, üst dudağın alt dudağa göre daha ileride olması, vitamin veya demir eksikliği, sigara kullanımı da sebelerine eklenebilir.
diyabet hastalarında yaygın görülmesi, bu kişilerin kanlarında yüksek oranda glikoz bulunması ve candida gibi mantarların da glikozu büyümek için kullanması yüzündendir. ayrıca bu kişilerin bağışılık sistemi zayıf olduğu için iyileşme süreleri de daha uzundur.
angular cheilitis antibakteriyel, antifungal veya nemlendirici kremler ile tedavi edilebilir. eğer hastalığın nedeni vitamin veya mineral eksikliği ise, yeni bir diyet veya takviye besinler de önerilebilir.
Türkiye’nin ilk kadın Diş Hekimi. Ferdane Bozdoğan, İsmail Şevki Bey ve Hatice Hanım’ın kızı olarak 1914 yılında Çorum’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tababeti Mektebi’nden 1936 yılında mezun oldu. Çorum’da muayenehane açtı ve Devlet Hastanesi’nde istihdam edilen ilk Türk kadın diş hekimi unvanını elde etti. 1939 yılında Çorum Halkevi Başkanlığı görevine getirildi.

1941 yılında Teğmen Kandemir Erberk ile evlenip, eşinin görev yerlerinde diş hekimliği yaptı. Eşinin ataşe militer olması nedeniyle Stockholm’de misafir hekim olarak görev üstlendi.

Diş hekimliğini, emekli olduğu 1983 yılına kadar İstanbul’da sürdürdü.

2005 yılının Mart ayında İstanbul’da vefat etti.
Ortodontistimin yaşadığı hayatı görünce karar vermiştim ben. Kendi kliniğini açmış, yeteri kadar para kazanan, canı istediğinde randevularını erteleyip tatile çıkan hayalimdeki hayatı yaşayan (dışardan öyle gözüküyor en azından) bir kadındı. Araştırınca eğlenceli bir meslek olduğunu düşündüm. Bana uygundu ama davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş tabii :")
(bkz:pedodonti)
bir gün umuyorum ki buraya pedodontist olarak entry girerim. mesleki anlamda benim için en tatmin edici an mutlu bir çocuğun tedavi bitimindeki gülümsemesi. canavar çocuklarla da bi şekilde anlaşacağız artık (bkz:allah sabrını veriyor)
Mezun olduğunda klinisyen olmak isteyen ve kendini seminer kurslarla geliştirmek isteyen bir dönem 4 öğrencisiyim . Fakültede alınan pratik eğitimlerini yetersiz buluyorum . Boş kalan zamanlarımda bir klinikte asistan olarak çalışmak sizce mantıklı mı ?
Zorlu teorik ve pratik eğitimi sonucunda iyi diş hekimleri yetiştirmeye çalışan fakültedir. Bu kadar çok fakültenin arasinda en ön sıralarda olmaya devam etmektedir. Mezunlarının diş hekimliği yapmaya başladıktan sonra ne kadar çok şey öğrendiğini anlayacakları güzel fakültedir.
Spiroket cinsinden oldukça kıvrak, şekli türbüşona benzeyen bakteri türü. O kadar incedir ki periodontal ligament lifleri arasından kolayca sızıp inflamatuar yanıt oluşturabilir. Mikroskopla görülmesi zordur, zira çok hareketli ve incedir. Retrograd pulpitise yol açan primer bakteri türüdür.
artan kur farkı sonucu malzemelerin fiyatlarının uçması sonucu üst dönem alt dönem arası bağları canlı tutan alışveriş türü
mumdan diş yapan fakültelerde aljinata eli görece daha iyi olan arkadaşın yaptığı dişten basılır ve sonra biraz bozulur 13. telafinizde paketlenir, teslim edilir.
ön dişlerin lingual yüzlerinde, arka grup dşlerin ise oklüzal yüzünde yer alan yuvarlak kenarlı, içbükey formdaki düzensiz çukurlardır.
Açık ara cinsiyetçidir.Kadınlar güçsüz değildir , vinçle prefabrik ev taşımıyoruz sonuçta nokta.
mandibulanın fizyolojik işlevler dışında yer çekiminin etkisiyle ve kendi ağırlığıyla maksilladan belirli bir mesafe uzaklaşmasına denir.
Sosyokültürel çevrenin az gelişmiş olduğu bölgelerde görülür. Hasta kapıyı açar, gelir oturur ve ağzından o sihirli kelimeler dökülür “ hoceaam benim dişim çekilcek” başlarda dersin ki yahu bu dişini kanalla kurtarırız. Ama ardından o bomba soru gelir “kaça yapıyoğnuz ganalı hoceaaam” ve sen derin bi nefes alıp verirken çekime göre 4-5 kat daha fazla bir fiyat söylersin. Hasta küfür yemiş gibi bakar ve “yok hoceam çekelim gitsin” der.